Referenties

Steeds meer mensen weten ACT Westland en Fred Louter te vinden. Waarom eigenlijk? Wat zijn hun ervaringen? Wat levert het hen op?

Vorig jaar heb ik door verschillende situaties veel stress gehad. Ik had het gevoel dat ik niet aan alle eisen of wensen kon voldoen die van mij op dat moment werden gevraagd. Ik voelde spanning en druk, ik sliep slecht en had pijn in mijn lijf. Ik wist dat ik stress had en ik moest door, ik had geen keus. Dat zou niet gaan zonder hulp. Fred heeft mij laten inzien dat de pijn (stress) wordt veroorzaakt door onze gedachten en gevoelens. Ik heb geleerd me er niet mee te identificeren. We hebben gesproken over mijn waarden, wat die waarden met mij doen en hoe belangrijk ze voor me zijn. Nu heb ik mijn gevoelens beter onder controle en kan compassievoller naar mezelf kijken.

Stan

Februari 2025 sprak ik Fred Louter van ACT Westland bij de plaatselijke atletiekvereniging Olympus 70. We hadden het met elkaar onder meer over onze ervaringen tijdens hardloopwedstrijden. Ik vertelde dat ik een hardloopwedstrijd mentaal erg zwaar vond en continu een strijd in mijn hoofd aan het voeren was. Fred nodige me uit voor een ACT Training en deze nam ik van harte aan. Hij vertelde tijdens de ACT training onder meer wat niet-helpende gedachtes zijn en doen en ook hoe je hier beter mee om kan gaan, zodat het je prestaties niet in negatieve zin beïnvloedt. Hij gaf me precies de inzichten die ik nodig had en de handvatten hoe ik dit beter aan kan pakken. Fred luistert met aandacht naar je behoefte en leert hoe je met je gedachtes en gevoelens kan omgaan. Ik kan het iedereen aanraden om in contact te komen met Fred als je meer handvatten wilt hebben over je gedachtes, nuttige oefeningen wilt doen en je zelfvertrouwen wilt vergroten.

Lynn

9 maart 2023 heb ik in Maasdijk de lezing van Fred Louter over spiritueel leraar Eckhart Tolle en ACT bijgewoond (zie afbeelding). Die heeft mij erg geraakt. Ik heb het gevoel dat het universum me naar deze plek heeft gebracht om me precies díe inzichten te geven die ik nodig had. De authentieke, boeiende en ook humoristische wijze van presenteren van Fred, daarbij in contact met zichzelf en zijn toehoorders, maakte dat de tijd even niet meer leek te bestaan. Ik ben dankbaar voor deze ervaring.

Anoniem

‘In mijn werk is spreken in het openbaar voor onbekende groepen soms onvermijdelijk. Toch ervaar ik het altijd als erg spannend. Daarom nam ik contact op met Fred van ACT Westland. Fred heeft mij in twee ACT-sessies geleerd anders met mijn onzekere gedachtes en angstige gevoelens om te gaan, ze te accepteren ook. Ook gaf hij uitstekende tips, zoals: het publiek is niet mijn vijand, maar houdt van mij. Of: probeer dankbaarheid voor deze kans om in het openbaar te mogen spreken te ontwikkelen. Daarnaast speelden we enkele malen een rollenspel waarin we elkaar interviewden, wat met een camera werd opgenomen en teruggekeken. Heel leerzaam. En zo waren er nog wel meer oefeningen, zoals aanwezig zijn in het Nu. De spanning? Die is er nog altijd, maar die mag er zijn. Ik weet nu dat ik mag genieten van de uitdaging om te spreken in het openbaar, ook als ik een foutje maak. Dan probeer ik met compassie naar mezelf te kijken, in plaats van mezelf vermanend toe te spreken. Uiteindelijk ben ik erg blij deze training bij Fred gevolgd te hebben.’

Rick

Fred luistert aandachtig naar je behoefte, vraagt door en oordeelt niet. Zijn rust werkt aanstekelijk. Verder is Fred flexibel in zijn aanpak en speelt goed in op je behoefte en gemoedstoestand. De tips en adviezen van Fred zijn pragmatisch en goed toepasbaar in het dagelijks leven.

Ruben

De ACT-trainingen van Fred hebben mij goed geholpen om een en ander op een rij te krijgen. Fred luistert goed, oordeelt niet en heeft mij via diverse gesprekken, metaforen en oefeningen anders leren kijken naar een situatie in mijn leven die mij al jarenlang veel pijn en frustratie bezorgde. Door de ACT-trainingen heb ik ruimte gevonden om verder te komen. Ook na de training houdt Fred een vinger aan de pols, zodat ik altijd bij hem terecht kan als ik ergens mee zit of wanneer de situatie weer om een reminder vraagt. Zoals Fred zelf zegt: je stapt nooit twee keer in dezelfde rivier, dus het levert je altijd iets op. Ik raad Fred dan ook zeker aan als ACT-trainer.

Yvette

Via Fred van ACT Westland ben ik begonnen met de ACT-training, met als doel om mijn leven rijker te maken en om te trachten meer rust in mijn dagelijks leven te creëren. Ik heb Fred leren kennen als een uitermate vriendelijke, rustige, behulpzame en betrouwbare man, die zijn vak goed beheerst. Ik voelde me bij hem al snel gehoord en begrepen.

Het ‘huiswerk’ dat je meekrijgt, is speciaal op jou afgestemd en zet je echt tot handelen en denken aan. Zo merkte ik al snel na ons eerste gesprek resultaat. Fred kan zich goed in de situaties inleven en je handvatten meegeven. De trainingen zijn daarom ook elke keer een mooi iets om naar uit te kijken.

Monique

Ik heb vertrouwen in Fred. Voor mijn gevoel kan ik een situatie goed met hem delen en bespreken. Daar kijkt hij vervolgens helder en objectief naar. Dat is voor mij belangrijk, want daardoor kan ik waarde hechten aan zijn mening. Ik weet dat hij niet zomaar iets roept of dingen zegt die ik wil horen. Daar zou ik immers niets aan hebben. Het tegendeel is echter waar. Ik heb altijd iets aan zijn opmerkingen, metaforen of oefeningen, die soms ongemerkt zijn verwerkt in onze gesprekken.

Nancy

Ik neem al deel aan Zin in zondag vanaf de start in 2010. Ik doe dit om persoonlijk te kunnen groeien en mijzelf spiritueel te ontwikkelen. Het is leerzaam én gezellig. We luisteren naar elkaar en je mag je mening aanscherpen. Fred creëert een veilige ruimte waarin je jezelf kan zijn. Er is altijd respect zonder oordeel, iedereen is even belangrijk. Ik gun het iedereen om deel te nemen en op een andere manier om te gaan met de uitdagingen in het leven: intenser, spiritueler. Het gaat om meedenken over gevarieerde onderwerpen, om zo het leven te verrijken. Het is niet religieus en staat open voor iedereen.

Hetty (over Zin in zondag)

Ik ben sinds 2020 een regelmatige deelnemer aan Zin in zondag. Ik vind het fijn om in een vertrouwde setting met anderen over onderwerpen te discussiëren en feedback te krijgen. Soms kan ik daardoor mijn eigen visie verbreden of bijstellen. We hoeven het daarbij niet eens te zijn met elkaar. Fred leidt Zin in zondag op een rustige manier, altijd zonder oordeel. Ik kan het andere mensen aanraden wanneer ze echt in contact willen treden met anderen.

Joke (over Zin in zondag)

Sinds ongeveer 2018 bezoek ik vrijwel maandelijks de bijeenkomsten van Zin in zondag. Ik vind het leerzaam én gezellig. Ik heb er onder meer geleerd mij niet meer te identificeren met mijn lichaam of gedachten. Dat is niet wie ik ben. Ik vind het erg fijn om met anderen van gedachten te wisselen over vaak actuele onderwerpen die betrekking hebben op ons mens-zijn. Gespreksleider Fred stelt daarbij goede vragen en geeft iedereen de ruimte om te reageren. Ik kan het iedereen aanraden, omdat het eenzijdigheid voorkomt en je er lijden mee kan verlichten.

Bram (over Zin in zondag)

Bel voor een afspraak

Ben je als particulier of misschien wel zakelijk (‘ACT op de werkvloer’) geïnteresseerd in meer persoonlijke groei? Neem geheel vrijblijvend contact op met ACT-trainer Fred Louter via 06-172 284 37 en spreek af voor een ontmoeting!

 

Geen ‘zelf’, geen probleem.