Acceptatie & Commitment Therapie

Rijk, zinvol en voluit leven

ACT (spreek uit: ekt) Therapie staat voor Acceptatie & Commitment Therapie. Dit is een derde-generatie gedragstherapie met als uitgangspunt het ontwikkelen van meer psychische flexibiliteit (veerkracht). Ofwel: ik leer je om op een flexibele en functionele manier om te gaan met de situaties die je onvermijdelijk tegenkomt in je leven (acceptatie), terwijl je tegelijkertijd in actie komt om de dingen te doen die er voor jou écht toe doen (commitment of toegewijde actie). Er hoeft dus niet per se ‘een probleem’ te zijn in je leven om een of meerdere ACT-trainingssessies bij ACT-coach Fred Louter te volgen.

ACT Therapie heeft als doel rijk, zinvol en voluit te leven. Je eigen waarden zijn hierbij leidend. Je komt in actie vanuit je persoonlijke levensbehoeften, leert pijn te accepteren en (onnodig) lijden te verminderen. Dit doen we door persoonlijke gesprekken, maar met name door oefeningen, metaforen en andere trainingstechnieken, waardoor je bewuster wordt van je eigen conditioneringen, overtuigingen en andere belemmerende gedachten, die je beperken om voluit en meer vanuit innerlijke vrede te kunnen leven.

ACT en sport

ACT is ook uitermate interessant voor sporters. Of dat nu in teamverband is of individueel (hardlopen, golf, tennis et cetera), mentale coaching via ACT kan ervoor zorgen dat je in jouw sport en op elk willekeurig niveau de beste versie van jezelf kan laten zien. Je leert bijvoorbeeld wat het is om intuïtief en in het Nu te “acteren”, een fase waarin “het denken” min of meer naar de achtergrond verdwijnt. Je zal ontdekken dat jouw prestaties er nog altijd toe doen, maar dat je tevens meer plezier ervaart tijdens het sporten (en trainen).

Spirituele groei

ACT heeft veel raakvlakken met spirituele groei (en de visie van Eckhart Tolle). Doordat trainer Fred Louter zich al jarenlang bezighoudt met spiritualiteit en Tolle-kenner is, is dit een groot voordeel wanneer je bij hem een ACT-training volgt. Je zou Freds manier van coaching dan ook kunnen omschrijven als ACT+.

Mag ik jou via ACT helpen?

Ik denk graag met je mee. Bel voor vrijblijvend advies. Samen kijken we naar je hulpvraag en wanneer gewenst plannen we direct een afspraak voor je in.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
  • Tarief: 95 euro per sessie (gemiddeld 75 minuten)

Meer informatie

Meer informatie over ACT Therapie via ACT Westland? Bel met Fred op 06 172 284 37. Of lees meer over ACT op de pagina van Wikipedia.

ACT: pijn accepteren, lijden verminderen …