ACT Therapie

Rijk, zinvol en voluit leven

ACT Therapie heeft als doel rijk, zinvol en voluit te leven. Je eigen waarden zijn hierbij leidend. Je komt in actie vanuit je persoonlijke levensbehoeften, leert pijn te accepteren en (onnodig) lijden te verminderen. Dit doen we door persoonlijke gesprekken, maar met name door oefeningen, metaforen en andere trainingstechnieken, waardoor je bewuster wordt van je eigen conditioneringen, overtuigingen en andere belemmerende gedachten, die je beperken om voluit en meer vanuit innerlijke vrede te kunnen leven.

ACT (spreek uit: ekt) Therapie staat voor Acceptatie & Commitment Therapie. Dit is een derde-generatie gedragstherapie met als uitgangspunt het ontwikkelen van meer psychische flexibiliteit (veerkracht). Ofwel: ik leer je om op een flexibele en functionele manier om te gaan met de situaties die je onvermijdelijk tegenkomt in je leven (acceptatie), terwijl je tegelijkertijd in actie komt om de dingen te doen die er voor jou écht toe doen (commitment of toegewijde actie). Er hoeft dus niet per se ‘een probleem’ te zijn in je leven om een of meerdere ACT-trainingssessies bij ACT-coach Fred Louter te volgen.

Spirituele groei

ACT heeft veel raakvlakken met spirituele groei (en de visie van Eckhart Tolle). Doordat trainer Fred Louter zich al jarenlang bezighoudt met spiritualiteit en Tolle-kenner is, is dit een groot voordeel wanneer je bij hem een ACT-training volgt. Je zou Freds manier van coaching dan ook kunnen omschrijven als ACT+.

Kan ik jou via ACT helpen?

Ik denk graag met je mee. Bel voor vrijblijvend advies. Samen kijken we naar je hulpvraag en wanneer gewenst plannen we direct een afspraak voor je in.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
  • Tarief: 95 euro per sessie (gemiddeld 75 minuten)

Meer informatie

Meer informatie over ACT Therapie via ACT Westland? Bel met Fred op 06 172 284 37. Of lees meer over ACT op de pagina van Wikipedia.

De ACT-trainingen van Fred hebben mij goed geholpen om een en ander op een rij te krijgen. Fred luistert goed, oordeelt niet en heeft mij via diverse gesprekken, metaforen en oefeningen anders leren kijken naar een situatie in mijn leven die mij al jarenlang veel pijn en frustratie bezorgde. Door de ACT-trainingen heb ik ruimte gevonden om verder te komen. Ook na de training houdt Fred een vinger aan de pols, zodat ik altijd bij hem terecht kan als ik ergens mee zit of wanneer de situatie weer om een reminder vraagt. Zoals Fred zelf zegt: je stapt nooit twee keer in dezelfde rivier, dus het levert je altijd iets op. Ik raad Fred dan ook zeker aan als ACT-trainer.

Yvette

Via Fred van ACT Westland ben ik begonnen met de ACT-training, met als doel om mijn leven rijker te maken en om te trachten meer rust in mijn dagelijks leven te creëren. Ik heb Fred leren kennen als een uitermate vriendelijke, rustige, behulpzame en betrouwbare man, die zijn vak goed beheerst. Ik voelde me bij hem al snel gehoord en begrepen.

Het ‘huiswerk’ dat je meekrijgt, is speciaal op jou afgestemd en zet je echt tot handelen en denken aan. Zo merkte ik al snel na ons eerste gesprek resultaat. Fred kan zich goed in de situaties inleven en je handvatten meegeven. De trainingen zijn daarom ook elke keer een mooi iets om naar uit te kijken.

Monique

Ik heb vertrouwen in Fred. Voor mijn gevoel kan ik een situatie goed met hem delen en bespreken. Daar kijkt hij vervolgens helder en objectief naar. Dat is voor mij belangrijk, want daardoor kan ik waarde hechten aan zijn mening. Ik weet dat hij niet zomaar iets roept of dingen zegt die ik wil horen. Daar zou ik immers niets aan hebben. Het tegendeel is echter waar. Ik heb altijd iets aan zijn opmerkingen, metaforen of oefeningen, die soms ongemerkt zijn verwerkt in onze gesprekken.

Nancy

ACT: pijn accepteren, lijden verminderen …