Over

 Mijn naam is Fred Louter, op 5 juli 1965 geboren in Maasland, Midden-Delfland (Z-H). Mijn beroep is tekstschrijver/journalist/auteur/uitgever/ACT-coach. Tot mijn spirituele transformatie, die rond 2007 begon, vond ik het leven niet altijd even gemakkelijk en leuk. Ik ‘begreep’ het niet, dacht vaak: ‘Is dit het nu?’ In spirituele termen gesproken: er was regelmatig ‘lijden’. 

Ontwaken

Ik startte voorzichtig met het lezen van wat boeken, nam wel eens deel aan een groepsvakantie met gelijkgestemden en langzaam begon ik te ‘ontwaken’. Het leven werd lichter, interessanter, intenser, ik kon beter met tegenslag omgaan, werd compassievoller, mijn werk werd kwalitatief beter en zo waren er nog meer aspecten in mijn leven die in positieve zin veranderden. 

Stroomversnelling

In 2015 kwam mijn transformatie in een stroomversnelling. Een hernia zorgde ervoor dat ik drie maanden op de grond kwam te liggen. Wat kon ik doen als professioneel schrijver? Schrijven over spiritualiteit! De schil van het ego brak definitief open!

 Eckhart Tolle

In die periode herlas ik ook weer eens de boeken van Eckhart Tolle: De kracht van het Nu en Een nieuwe aarde. Ineens begonnen alle kwartjes te vallen en nu is spiritualiteit een van mijn favoriete gespreksonderwerpen en een geweldige hobby. Naast Tolle, lees, luister en kijk ik graag naar leraren als Osho, Alan Watts en Jan Geurtz.

 Boeken

Anno nu schrijf ik onder meer boeken over spiritualiteit. Daarin staan spirituele columns, opiniestukken, soetra’s et cetera. Deze teksten lees je ook op onze website, de Facebookpagina Spiritualiteit in je dagelijks leven, op spirituele initiatieven als Koorddanser, ParaVisie of op de website van Nieuw Wij.

 Bijeenkomsten

Tevens organiseer ik regelmatig spirituele bijeenkomsten en is het mogelijk om met mij individueel of in zeer klein groepsverband af te spreken in bijvoorbeeld een horecagelegenheid voor een kop thee/koffie, een lunch of diner. Maar … altijd in combinatie met een spiritueel gesprek over bewustwording.

 Wandelen en hardlopen

Ook bied ik je aan om samen een stukje te gaan wandelen of hardlopen in een bij voorkeur natuurrijke omgeving, waarbij het looptempo zó laag ligt dat er ook nu weer de mogelijkheid bestaat om over bewustwording/spiritualiteit te praten. Een meditatieve bodyscan kan bij het wandelen/hardlopen zeker worden geïntegreerd.

 ACT Therapie

 5 juli 2019 ben ik afgestudeerd als ACT-trainer/coach/therapeut. ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Wil je meer weten over een ACT-coachingtraject dat voor iedereen interessant kan zijn? Neem contact op. Zie onder.

 Contact

Bel met 06-172 284 37 of stuur Nu een e-mail!

Lijden is  nodig tot je inziet dat lijden niet nodig is.